Bergman junior...

Idag kom morbror J på besök. Stora E, som brukar vara blyg i början, släppte loss på en gång. Hon domderade och körde med morbror så det stod härliga till. Det visade sig att hon fick honom att städa i lekstugan som var upp och ner efter helgens kalas.
-Jag går ut nu och när jag kommer tillbaka ska du ha plockat upp alla tallrikar.
-Nu ska du hitta alla trächampinjoner.
-Nu ska du lägga dem i burken och sätta på det här locket.

-Det här är skaftet till sopborsten.
-Ska jag sopa, frågar morbror.
-Ja, det ska du.

Tja, vad ska man säga, antingen blir det lärare, regissör eller högt uppsatt chef någonstans...


Idag kom de svart-vita flugsnapparna, de är bland mina favoriter!

Nu lagar sambon mat, sen ner till ängen och titta på brasan!



Familjen...

Kepan på -check!

I morse skuttade stora E till bilen med håret i tofs och med en keps på huvudet.
- Mamma, såg du, jag var tvungen att hålla i kepan med händerna så den inte blåste av...
När vi kom till dagis så hade i princip alla barn keps på sig, nu är våren här på allvar!


Snart kommer dessa skönheter också!


Igår sken solen och vi bestämde att åka till "vår" strand för att äta mellis och gräva lite i sanden. Vi hann inte mer än att sätta oss förrän det började regna, trist, men så är det ju den här tiden på året.

Jag promenerade iväg till Lännagården för att träffa en granne som är trubadur, för att sjunga lite och smida lite planer. Klockan var halv nio på kvällen när jag gick och det var faktiskt ljust ute! Så underbart! Det här är nog årets bästa tid, när ljuset kommit tillbaka, fåglarna sjunger och man vet att man har hela långa sommaren framför sig.

Idag har jag träffat en kompis som också är föräldraledig med kille i  samma ålder som min lilla tjej. Det blev en härlig promenad i solen och en massa prat. Nu är stortjejen på dansavslutning med pappan och jag och bebin busar i babygymet här hemma.



Gårdagens händelse är att vi fick en ny liten syssling till våra tjejer, en liten kille på hela 53 centimeter! Ska bli kul att få träffa den lille så småningom. Det är faktiskt den första killen i syssling/kusinskaran, av sju sysslingar är det alltså sex flickor och nu en pojke... Ska bli kul att se vilken sort det blir på den kusinen som är beräknad att komma i augusti...


Irritation

Kände mig otroligt ostrukturerad när jag skrev gårdagens inlägg… Ibland finns det bara tid att skriva två rader i taget, när man då ska ta upp  där man slutade går det inte riktigt att minnas vad det var man skulle skriva.

Idag har stora tjejen varit hemma och ledig från dagis. Vi hade tänkt åka iväg och göra nåt, men någonstans tog orken och lusten slut. Vid tvåtiden på eftermiddagen hade vi i alla fall duschat och klätt på oss och lyckades ta en promenad på en halvtimme. Målet var att söva lillasyster så att vi kunde sätta oss i solen och mysa lite och dricka saft. Jodå, visst somnade hon, men halvvägs in på det första Mariekexet vaknade skruttan igen och pockade på uppmärksamhet. Högljutt… Så, det blev mysfika på trappen med bebis sittandes mellan benen för att hon ville vara med.

 Där sitter jag, lätt irriterad över situationen, att aldrig kunna göra något som blir som man har tänkt sig, när stora tjejen som ligger på mage och äter ett kex, säger:

-          Lycka är, att gå på picknick med mamma och mysa…

All irritation rann av mig på momangen och det blev ett litet kramkalas istället. Tänk att det krävs så lite, både för stortjejen att tycka att det är mysigt och för mamman att sluta irritera sig på saker man inte kan kontrollera…



Igår kom morfar på besök och hade med sig paket, både till fyraåringen och till mamman... Stora E fick något hon längtat efter lääänge, nämligen en "Kittydator", en lek- och lärdator med Hello Kitty. 45 olika spel och pedagogiska uppgifter. Behöver jag säga att hon blev något nöjd. Inte så länge morfar var kvar, då var hon så där lite generad och tyckte det var lite pinsamt, men glad, det märktes det att hon var. Idag har datorn gått varm vill jag lova och hon har redan några favoritspel. 

 Nu har jag ett par minuters respit, bebisen ligger i gymet och är nöjd så länge en av plastringarna hänger rakt ner i munnen på henne. Stora tjejen umgås med pappan, eller, de byter till sommardäck på min bil så att jag kan köra lagligt. Snart blir det nattamat för den lille och tandborstning för den store. Passar på att uppdatera bloggen och kanske lite blandad surfning på det.

 


Kalashelg

Så där ja! Nu var helgens tre kalas avklarade, puh...
I fredags fyllde undertecknad år och bjöd hit lite olika släktingar på middag. Vi skulle bjuda på en supergod gryta som innehåller bland annat fläskfilé och korv, som svärmor introducerat i familjen. Eftersom vi skulle bli tio vuxna och två små barn så innebar detta att mängden gryta blev ganska stor. Så stor att våra kastruller och vår gryta inte räckte till, dessutom fungerade svärmors medtagna kastrull inte på vår induktionshäll, paniken började infinna sig. Jag hittade woken som kunde fungera som tillfällig förvaring av maten...

Lördagens kalas för fyraåringen och hennes kompisar löpte på enligt plan. De lekte superbra med varandra i stort sett utan oss vuxna. Det enda som hände som krävde vuxeninblandning var när en av tjejerna snodde prinsesskorna från en annan... Då fick mammorna träda in och medla genom att bestämma att de kunde antingen turas om, (föll inte i god jord) eller ha en (!) prinsessko var! Vet ej hur de löste det, men bråket slutade i alla fall.



Tjejerna var både inne i Es rum och i lekstugan och lekte och nu är båda ställena i stort behov av städning... Det fick mig att minnas en gång när jag var ungefär i Es ålder och skulle bjuda hem mina dagiskompisar. Mamma hade tvingat mig att storstäda mitt rum i vad som kändes som flera timmar. När så kompisarna kom hem tog det inte många minuter innan det såg ut som en bomb briserat... Det finns en bild på mig när jag sitter i mitten av kaoset av dagiskompisar och leksaker och ser väldigt olycklig ut. Att jag är en ordningsmänniska skulle nog inte alla hålla med om, men även om jag kan leva i totalt kaos och oordning utåt sett så skriker det inom mig . Kanske jag bara är rädd att om jag släpper ordningsgalningen lös så slutar det med att jag  blir intagen? Eller inte, vem vet, men det känns onödigt att chansa...


Lipstick jungle

Stora E, fyra år, är torr om läpparna och behöver cerat. Hon har ett eget, men tycker att det pappan har är mycket bättre, så hon ropar högt och tydligt:

- Pappa, i vilken ficka har du ditt läppstift?

Som tur var, tycker pappan alltså, skedde detta hemma hos oss igår kväll. Jag tycker det hade varit roligare om hon ropat detta ute bland folk... ;)

I morse blev jag "väckt" av pappan och stora E när jag satt i amningsfåtöljen, som vanligt. E hade gjort ett födelsedagskort på rosa papper  och med silver- och guldglitterlim. Hon är sååå pysslig, mamma upp i dagen!

Nu, in till Bvc för fyraårskontroll och lite vägning och mätning av den lilla. Sen, hem med svärmor som barnvakt i släptåg för att förbereda kvällens middag. På lördag är det barnkalas med dagiskompisarna och på söndag kommer min pappa med fru på fika. Det är kalas i dagarna tre med andra ord.


Nature strikes back!



Vi människor försöker och försöker att sätta vårt avtryck och i stor utsträckning förstöra denna jord... Vi släpper ut det ena och det andra och ser mest till vårt behov av att konsumera och producera. Visst är det väl då ändå lite skönt när jorden slår tillbaka och får oss att, kanske, bli lite ödmjuka för en stund. Nu svävar visst flygplanen uppe i luften igen, men jag hoppas vi fick oss en liten tankeställare under flygstoppet. Kanske någon börjar återvinna, släcker lamporna efter sig, tar en kortare dusch och STÄNGER AV VATTNET MEDAN DU BORSTAR TÄNDERNA!!! Förlåt att jag skrek, men det är tydligen en väldigt stor procent av oss som inte gör det, stänger av vattnet alltså.

Nog med pekpinnar, vintern är ju tillbaka, härligt va?!?! Eller inte... Idag är jag i alla fall glad att jag inte bytt bort mina vinterdäck... alltid något att glädjas över. Att mina bromsar hackar och tar ojämt är däremot inget att hurra över. Dessutom går det inte att komma undan nödvändigheten i att utföra ett kamremsbyte a.s.a.p. Klirr i kassan hos den som skall utföra detta och ett stooort hål i min plånbok, nej, förlåt, i Ds plånbok ska det nog vara. Min är redan tom, tack föräldrapenningen för det!

Lilla E har nu vaknat två nätter i rad och velat ha mat. De senaste två och en halv månaderna av hennes liv (av fyra totalt) har hon sovit mellan klockan åtta på kvällen och fem- sextiden på morgonen utan att vakna. När så bebisen börjar vakna alldeles för tidigt så börjar felsökandet. Idag tog jag/vi beslutet att börja introducera livräddaren/nattsömnsräddaren, GRÖT! Under ljudliga mmmm från bebben intogs cirka två till tre teskedar blandat med en till två händer i munnen. Mamman kunde sammanfatta det hela med att det "nog var gott" plus att väldigt lite av gröten hamnade någonannanstans än i munnen! Bra jobbat!



Med ansiktet vänt mot solen

Helt plötsligt så händer det... båda barnen sover samtidigt! Den stora har egentligen slutat sova middag, men efter gårdagens födelsedagsfirande så däckade hon i sitt nya lektält bland filtar, gosedjur och annat smått och gott hon tagit med sig dit. Den lilla sov gott i vagnen ute i hallen efter förmiddagens promenad ner till bryggan. Njuter av tystnaden, innan det är dags att väcka den stora...


Kalastider

Så där ja, då var släktkalaset för stora tjejen avklarat... Huset är fortfarande i toppskick efter gårdagens storstädning. Presenterna föll i god jord, cykeln är provcyklad i flera omgångar, dockan har fått ny blöja och kläder och lektältet står uppställt i uterummet. Kvar att prova är cykelsitsen till dockan och lite småpyssel. Gissar att morgondagens hemmadag kommer bjuda på lååånga stunder i lektältet. E sa att hennes kompis skulle komma och sova över och att hon då kunde få sova i tältet, fast sen ångrade hon sig och sa att jag, pappan och lilla E kunde sova i stora sängen och stora E skulle sova själv i tältet.



Den här vintern och våren har överraskat, för några veckor sen trodde jag att det skulle bli en rekordsen vår med tanke på all snö och is. Häromveckan hade vi ju 70 cm tjock is nere vid bryggan till och med! Döm om min förvåning då jag i helgen konstaterade att vitsipporna håller på att slå ut!!! Om ett par veckor kommer vår 4000 kvm stora tomt att fullkomligt vara översållad av de små vita, ljuvliga stjärnorna! Idag fick jag se att julrosen jag planterade ut våren 2005 och som blommade första gången med en liten blomma förra våren, nu har satt tre knoppar som väntar på att få slå ut.



Lycklig cykeltjej nere vid bryggan

Birthday girl

Storasyster E fyller fyra år!!! Jösses, vart har tiden tagit vägen? Min lilla tjej har blivit väldigt stor, speciellt nu sen lillasyster kommit ut. Vi väckte storasyster med att sjunga henne vaken, vilket visade sig lättare sagt än gjort. Hon vaknade inte förrän vi började hurra och inte ens då verkade hon riktigt vaken... Efter öppning av två mindre paket drog vi vidare till dagis för några timmars lek. Medan stortjejen umgicks med polarna, stack mamman och lilla tjejen till Norrtan för att umgås med mammans kompisar. Trevligt!

Efter att ha storhandlat inför helgens kalas, var det dags för lite mer firande hemmavid. När E öppnade vårt paket och såg att det var en prinsessklänning däri, blev hon överlycklig. När hon så förstod att det var inte mindre än FYRA prinsessklänningar, var lyckan total och hon gick i spinn totalt. Kläderna hon hade på sig åkte av i en hast och den ena klänningen efter de andra prövades. Emellanåt mumlade hon något om Snövit- och Askungenklänningar om vartannat. Vi hade köpt en cykel till henne, men den "gav vi bort'' så att den blir från farmor och farfar istället. Det krävs inte så mycket till dessa små, hon har redan så mycket saker som hon inte behöver... Jag kanske kan låta min utrensningsiver sprida sig till Es rum också.

Födelsedagsflickan som fyller fyra år...

Imorgon bär det av mot Hammarby för att fira ytterligare en av alla födelsedagar i april. På lördag ska hela familjen jaga dammråttor i hela huset så att vi kan ta hit folk på söndag. Kanske man bara ska öppna dörrarna på fram- och baksidan och skapa korsdrag och uppmana råttorna att springa till skogs? Verkar ju minst jobbigt i alla fall...

Asfaltsblomman

Doftminnen, ja, tänk vad många minnen man har som är förknippade med dofter... Kom att tänka på det nu ikväll när jag gick ut för att ta in tvätten. Uppvuxen i asfaltsförorten som man är, förknippar jag våren med doften av nyregnad asfalt, dammet som yr upp när man sladdar med cykeln, nya gympadojjor på nysopade gator, känslan av att gnugga handflatorna mot asfalten så att de blir så där härligt bortdomnade...

Nutida vårdofter får väl vara doften av samtliga grannar som står på sina tomter och eldar fjolårslöv, sly och annat bortstädad bråte och den underbara känslan av nytorkad tvätt som fått hänga ute i vårsolen... Företrädelsevis då INTE när grannarna eldat dock. Jag är i alla fall gruvligt glad att slippa använda allmänna tvättstugan i Brf/hyreshuset, speciellt efter att ha lyssnat på svärmor idag då hon klagade över just tvättstugan och reglerna där...

Har haft en trevlig fikadate idag med en före detta elev tillika blivande förstagångsmamma.... Trevligt, ännu trevligare blev det när ännu en elev kom förbi!
Åkte hem från Norrtälje för att försöka slita en motvillig tjej från förskolan, det tog som vanligt uppemot en halvtimme för henne att avsluta leken och säga hej då till kompisarna. Satt en stund i solen på kanten till sandlådan och njöt av solen, helt okej. Lilla E var på bra humör och flörtade hej vilt med de små tjejerna på dagis som nyfiket kom fram för att titta på bebisen.

Imorgon bitti blir det ett litet födelsedagsfirande, stora tjejen fyller fyra år! Det blir ordentligt firande på kvällen när D kommer från jobbet, sen blir det släktkalas på söndag och kompiskalas nästa lördag. Det är mycket nu...


Att längta bort fast man hittat hem

Jag må bo i det underbara Roslagen sen ganska många år nu och jag må vara infödd "Stockekare", men, tyvärr måste jag säga att mitt hjärta tillhör en helt annan region, those of you who know me vet vilken region det är... Da big island in da south... GOTLAND!!! Varje år vid den här tiden fylls jag av längtan och vill bara dit, jag vill åka på en gång. Nu, när blåsippor slår ut i alla ängen under hasselbuskarna, i början av juni, när backsipporna blommar på strandängarna vid Tjelder, sommarens knastrande lavar på stenhällarna, soluppgången över Gothemhammar, solnedgången uppe på turistiga, men ändå fina, Högklint... Listan kan bli precis hur lång som helst och då har jag ändå inte ens börjat prata om mina fossilställen, raukar, ljusa juninätter, solvarm kalksten vid havet och allt annat jag förknippar med ön...

Stain, stain, martall, kalksten

Jag är expert på att identifiera Gotland och gotlänningar! Det krävs oftast bara två sekunder innan jag kan konstatera om till exempel en film är helt eller delvis inspelad på Gotland. Något min kära sambo kanske retar sig på emellanåt... Gotlandsradarn är alltid på. Som idag, när jag och mina tjejer skulle köpa en festis på ett fik i stan och en kille bakom mig säger nåt till en kompis. Svisch, så var radarn på... nog var det gutar alltid, tre stycken för att vara exakt. Helt plötsligt kan jag inte prata ordentligt, öppna blir "öppne", så blir "sån", den blir "denne" och så vidare. Aaaarghh, kan jag sluta! Nope, sorry, no can do.

Ett av de häftigaste och kanske lite mer svårtillgängliga platserna på ön...


Ska fortsätta bearbeta sambon så att vi kan slå till och skaffa ett litet ställe nere på ön, problemet är ju bara priserna, vill inte betala så mycket som det faktiskt kostar just nu... Så, jag får väl fortsätta drömma då... suck, vad är väl en bal på slottet... UNDERBAR!!!



Morgonmys

Fick en riktigt lyxig morgon idag, lilla E vaknade som vanligt strax efter klockan fem i morse med ett glatt humör. Efter amning och "lillfrukost" till mamman från pappan, somnade bebisen så gott i vagninsatsen och jag kunde smyga in till stortjejen. Där fick jag ligga i en timme, ända till halv åtta, hon som brukar vakna halv sju i vanliga fall. När hon vaknade var hon också på bra humör och vi låg och kramades en stund i sängen. Självklart hann vi med att bli osams innan det var dags att gå till fsk. Idag blev det ett litet sammanbrott för att hon inte nådde galonvantarna som hängde högst upp i torkskåpet och för att jag inte kunde hjälpa henne, eftersom bebisen hade skitit ner sig för andra gången... Detta till trots blev det en liten promenad till dagis, den första faktiskt över ängen med vagn sen snön kom... liiite blött med gympadojjor, men det gick, blev bara lite blöt.

Tog stora vägen tillbaka och glodde argt på de som kom farandes i 70, 80 och faktiskt uppemot 90 km/h på vår 50-väg... Nej, jag hytte inte med näven, visade inte fingret, gjorde inte "sakta-ner-tecken" eller gick ut demonstrativt långt i vägen - inte idag i alla fall...
Eftersom det blåste så kallt, var jag inte så sugen på en långpromenad så det blev bara en kortis ner till bryggan för att kolla is- och fågelläget. Sen hem för att mötas av en gosig katt som var på superhumör, inte bara vi människor som blir glada av våren... 



Nu sitter den lilla och övar på att få sina händer att göra som hon vill, inte det lättaste när man bara är tre och en halv månad... 



Kvart över tre i morse sa katten till att hon ville ut, då hörde jag att vi hade finbesök i träden här ute... En kattuggla satt på grannens tomt och hoade rejält högt. Hade det inte varit för att jag har en bebis som behagar vakna klockan fem så hade jag tagit en uggleletarpromenad med ficklampan i högsta hugg... det får blir en annan gång.  

Vårkänslorna växer

Det är fascinerande hur fort snön smälter när våren väl fått grepp. Drog till Uppsala för att möta upp sambon som varit där på möte. Ängarna kryllar nu av rastande gäss och svanar och tofsviporna är så fräcka att de till och med sitter på vägen och svärmar för varandra. Igår kväll sjöng koltrasten för fulla pipor i lindarna på tomten. Det luktar vår och tvätten jag hängde ut torkade på några timmar. Otroligt men sant VÅREN ÄR HÄR!!! Det rycker och drar i mig och jag vill göra som Ronja Rövardotter och skrika in våren, men gör det inte av rädsla för att grannarna ska ringa polisen...

Annars, planering av ett flertal födelsedagskalas, april är en hektisk tid, halva släkten fyller i april; det börjar med svärfar i början av månaden, sen sambons kusin, stora E, svägerskan, fars fru, jag själv och avslutas på Valborg med mamma... Dessutom väntas en ny syssling komma inom några veckor. Joråsåatte... fullt upp med andra ord.
Isen är på väg att gå upp ute på fjärden nu, rännan från Edsviken blir bara större och större och isen som är kvar är mörkblå och rutten. Ge det en eller två dagar till så ska nog solen ha gjort sitt. Det rycker i paddlingstarmen nu så här på våren, nog ska det väl gå att dra ut med en halvårsbebis på ett par dagars paddling, väl...

Nu, lite Two and a half men, sen hit the sack...


Och går en stund på jorden...

Ibland lämnar hon nerspydda kläder, bajsblöjor och en frågvis fyraåring för att göra något HELT ensam... Som igår, då jag använde min påskpresentsbiljett jag fick av sambon, för att gå på konsert med Shirley Clamp. På Roslagsskolan i Norrtälje - glamoröst som sjutton! (Eller inte?)
Jag kan väl inte säga att jag är ett stort Shirleyfan, men det kulturella utbudet i Norrtälje en lördagskväll i april, som dessutom inte innefattar alkohol för att bli kul, är väl sisådär va... I sista sekund, som vanligt, eftersom bebis ville amma extra länge, vilket visade sig bra då hon vägrade äta något som pappan serverade i flaska, svischar jag in på Roslagsskolan, hinner precis på toa och sen ner till min plats. Min plats, som för övrigt var längst fram vid scenen längst ut på ena sidan, vilket ledde till att jag satt snett med nacken i en och en halv timme...

Oj, oj, oj, så bra hon var!!! Visst, de allra flesta är hundra gånger bättre irl så att säga, men detta var super!!! Intimt och nära, hon hade bara en körtjej, basist, percussionist och en pianist, kvällen till ära vid en Steinwayflygel, härligt, lagom starkt ljud och en fantastisk röst på det.

Jag skrev att de flesta är bättre live och det stämmer. Har varit på fem genrep av  Melodifestivalen nu och samtliga deltagare dessa år har låtit fantastiskt och det har varit omöjligt att plocka ut en vinnare... Jag kan nog bara komma på två tillfällen då konserter varit besvikelser. Den ena är Guns n´Roses i Globen typ -91. Då hade vi väntat i flera år på att de skulle få tummen ur och dyka upp i Sverige. När den stooora dagen så var inne, fick vi sitta och vänta  och vänta och vänta på att Axl skulle, dricka upp whiskyn, snorta en lina, vara sur och divaaktig och så vidare... När de väl började spela var man så trött (den unga, festande åldern till trots) att man bara ville gå hem.
Den andra konserten som blev ett riktigt magplask, var Elton John på Sthlms stadion också någon gång i början av nittiotalet. Gick en arbetskamrat och såg fram emot en kul kväll... suck, vi gick lååångt innan extranumren satte igån. Den mannen visade sig vara ett riktigt sömnpiller live. Det häftigaste han gjorde, var att RESA på sig medan han spelade och sjöng!!!

Ulf Lundell, live på Kneippbyn med solen som gick ner i bakgrunden medan han drog av dängor som Kär och galen, När jag kysser havet och så klart Öppna landskap är det absolut bästa konsertminnet EVER!!!

Tillbaka till Shirley och gårdagen. Det visade sig vara hennes turnédebut och nog blev det lite småknas med mellansnacket, men det klarade hon upp galant. Kvinnan är ju inte bara super på att sjunga, hon är riktigt rolig dessutom!!! Det blev inte bara skratt, några tårar tittade också fram när hon berättade storyn bakom en av sina låtar. Allt som allt, en riktigt skön kväll.

Sen komma hem halv tio till vaken fyraåring, som lägger sig halv åtta i vanliga fall och en bebis som inte hade velat äta... Det gick bra, fyraåringen som till kvart i nio och bebis som som vanligt sina nio timmar... sen somnade bebis dessutom om så jag fick några timmars sömn till...

Nu, ut och grilla korv med gårdsstädarna D och stora E, over and out!

Lyxfällan...

Sitter och tittar på Lyxfällan och blir helt mållös... hur lyckas man? Över 100 000 i utgifter VARJE MÅNAD!!! Så står gubben och gråter när han tvingas sälja bilen... Spelade in Sveriges fulaste hem, ska ha nåt att titta på i morgon bitti till morgonamningen också. Sveriges värsta bilförare ska vi inte tala om, såg bara slutet men det räckte. Förnedringstv har verkligen slagit stort i vårt land, förutom de ovan så har vi ju Kniven på strupen och Arga snickaren, jag har säkert glömt några, kanske ska man räkna in Let´s dance i skaran ovan också?

Funderar på hur mycket tid man egentligen spenderar med att amma/mata små bebisar egentligen? Borde bli några timmar i alla fall. Synd att man bara har två armar, annars kunde man använda amningstiden till att vara mer effektiv. Ungefär som när jag kommer på mig själv med att sätta på både tvn och datorn OCH ta fram en bok och tro att jag ska göra allting samtidigt... snacka om multitasking! Det gäller att vara effektiv! Numera kan jag ju lägga till en ammande bebis och en fyraåring som pockar på uppmärksamhet till detta också.

Rensandet i huset fortsätter, nu har D hakat på tåget. Idag fick jag lätt panik av en gråtande bebis och en stor tjej som hade alldeles för mycket överskottsenergi efter dagis och därför krävde konstant uppmärksamhet och aktivitet. Alltså, egentligen inte panik av barnen, men av allt som behöver göras hemma, läs RENSA och PLOCKA UNDAN... Till slut somnade i alla fall den lilla och stortjejen och jag satte igång med operation sortering och organisering av arbetsrumssaker. Vi blev faktiskt klara med allt som vi plockat fram, konstigt men bra nog. När D kom hem började han också att rensa ur och hittade till allas förskräckelse, en kartong som innehöll lite gott och blandat. I samlingen kunde ses en burk med snäckor från Bohuslän, två hemmagjorda konsoller, en gammal, mycket gammal, trådlös telefon, två drinkpinnar med papperspapegojor på och en gammal nummerpresentatör från artonhundrakallt... Med andra ord, en välbehövlig rensning har nu inletts på bred front. Tvingade till och med stora E att sortera bort cirka hälften av gosedjuren som bor i skåpet ovanför våra huvuden i sängen. Inte kasta, bara lägga undan.



Fridahunden blev undantagen utsorteringen så klart, går inte att sova utan henne i närheten...


Vårpromenad

Tog en skön promenad upp på Grovstanäs, gick ner till hamnen och tittade på kanadagäss, storskrak, vigg och måsarna som kommit nu. Härligt att kunna promenera på vägarna igen utan att känna att man går mitt i vägbanan.  Såg att blåsipporna har börjat vända upp sina ansikten på tomten nu.

I eftermiddag bär det av mot Solvalla för att titta när Toppolina springer. Hon är inte en av systers hästar utan den som hon tävlade i monté med. Det krävdes en del övertalning av sambon för att han skulle gå med på att åka med dit.

Tog ett beslut igår angående framtiden. Jag har sökt några distanskurser till hösten som skall hjälpa mig hitta rätt framöver... hoppas jag i alla fall. Kanske inte de roligaste kurserna, men jag hoppas att de ska fungera lite som dörröppnare. Den som lever får väl se.


Entevor Easyad


Cikoria i gotländsk vägkant


Bebislivet...

När jag ser tillbaka på hur det var när den stora tjejen föddes, kan jag konstatera att den tiden är ett enda suddigt minne. Hela sommaren 2006 passerade i någon sorts dimma. Nu, när lilltjejen föddes strax före jul, har jag hela tiden tyckt att jag varit mer "vid medvetande" jämfört med förra gången. MEN, när jag nu tänker tillbaka på de senaste tre och en halv månaderna, så måste jag medge att en viss dimmighet infinner sig även här... Kan bara konstatera att det väl är så för mig och första småbarnstiden helt enkelt.

Jag börjar bli ganska trött på att byta blöta och nerspydda bodys en tre, fyra gånger om dagen... Vad är det man säger; alla åldrar har sin charm, eller? Spelar ingen roll hur trött mamman är när lilla ängeln ler sitt mest soliga leende, då när hon fick för sig att vakna halv fyra på morgonen och inte somna om... man smälter ju helt enkelt... Nä, helt ärlig var jag inte nu, den HÄR mamman blir nog lite irriterad först och SEN smälter hon. 

Dagens utflykt blev en "bilpromenad" med båda tjejerna på småvägar runt om i kommunen. Allt för att leta vårtecken inifrån bilen... Den lilla kan vi ju inte räkna med, hon sov som en stock i baksätet, men den stora skulle få uppleva lite sångsvanar, tranor och annat vårlikt... Mamman, den store pedagogen, fick efter en kvart bara konstatera att den stora tjejen också lämnade in och satt i bilbarnstolen med hängande huvud och en öppen, dreglande mun... Ja, ja, JAG tyckte det var trevligt i alla fall, rådjur, tranor, svanar, gäss och en och annan traktor blev dagens möten.  

Tillfixning på påskafton...


Att rensa bort vintern...

Visst, snön föll igår, men det spelar ingen roll, för jag VET att under snön ligger våren och lurar... Tussilagon står där nere i backen och väntar att få tina fram och snödropparna och krokusarna vi satte i höstas sticker upp ur snön lite här och där. Snart, snart kommer våren att segra!

Lilla E sover så gott i bilbarnstolen ute i hallen, så jag passar på att rensa ur bland alla dvdfilmer. Har drabbats av en otrolig lust att bara kasta ut allt gammalt och ta in lite nytt, men framförallt få luft och rymd hemma. Problemet är bara att när jag rensat bort och lagt i kartonger/kassar, så är orken slut och allt blir stående innanför verandadörren i väntan på att någon, (läs D.) ska komma och bära bort det...

Stora E går omkring och sjunger "manboy manboy joka kara manboy" Hon skulle vilja sjunga Salems "Keep on backing", men "den kan jag inte lika bra, kanske när jag blir stor..."

Nä, lite mat på det, till både mig och bebisen, så ut i solen, hämta på dagis unt so weiter...


RSS 2.0