Pysseldags - igen!

Nu är det bara ett och ett halvt dygn kvar innan D kommer hem igen, ska bli skönt! Vi klarar oss alldeles utmärkt utan honom, men det är klart att det blir tomt. Vi klarar oss till och med så bra, att huset faktiskt är relativt välstädat… eller, städat och städat… Det är absolut inte dammsuget, men diskmaskinen är urplockad och inplockad, soporna har hittat ner till soptunnan, det ligger inte en massa post och skräpar överallt, bara på ETT ställe i hallen. Till och med skulle man kunna säga att det är så ordentligt undanplockat att det skulle gå att ta hem folk hit… Tja, kanske inte på ”finmiddag”, (hur ofta har vi det egentligen?), utan mer ”hoppsan-kommer-ni-förbi-ja-ja-kliv-på-bara”-städat…

 I morse gick jag och bebin ner till bryggan, fast det var så gråmulet att vi (jag) satt bara en liten stund. Jag satt och tänkte en stund på hur lyckligt lottad jag känner mig med två så fantastiska små tjejer. Tänk att jag någonsin tvekade när det gällde att skaffa barn… inte när vi väl tagit beslutet, men innan. Ibland kan jag tänka att –Varför väntade vi så länge med det här. Fast, om vi hade skaffat barn tidigare så hade vi ju inte fått just dessa två tjejer. Ja, ni vet, jag lär ju inte vara den enda som fastnat i en sådan tankevurpa direkt.

 Dagens lyxstund har nu varat i tre (!) timmar, då lilla E har sovit i vagnen sedan vi gick till dagis i morse. Jag har då passat på att ha lite ”mammatid” och pysslat! Det är nu dags att börja förbereda dagens lunch, både till mamman och till lillasyster. Tänk, vilka vuxenpoäng jag måste ha scorat idag, i och med att jag inte bara tillverkat egen barnmat, utan dessutom kom ihåg att ta ut den ur frysen i morse, så att den är tinad lagom tills nu… Jösses! Hade min hemkunskapslärare från högstadiet vetat att det skulle bli så, hade jag kanske fått mer än den där trean i alla fall… ;)

 

Resultatet från dagens pyssel… På fredag kommer tjejligan hit för att äta gott, prata, prata, prata och så pyssla lite grann. Då ska vi tillverka prinsesstårtor, cupcakes och rulltårta… i alla möjliga färger och kanske former.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0